Elle Reeder

Hoidistamine

176-leheküljeline tavaformaadis ja pehmes köites käsiraamat

Valgus 1993


Käepärane raamat tutvustab toiduainete säilitamist ja sisaldab rohkelt retsepte.

Sisukord:
  • Toiduainete riknemine
    - Toiduainete riknemise põhjustajad
    - Kuidas hoidiste riknemist vältida?
    - Mida teha riknenud hoidistega
  • Hoidiste valmistamisvahendid
    - Hoidiste valmistamiseks vajalikud keedunõud
    - Hoidiste valmistamiseks vajalikud töövahendid
    - Hoidiste säilitamiseks vajalikud nõud ja sulgemisvahendid
    - Hoidiste säilitusnõude hooldamine ja pesemine
  • Toiduainete hoiuruumid
  • Toiduainete säilitamisviisid
    - Säilitamine füüsikaliste võtetega
    - Säilitamine konserveerivate ainetega
    - Bioloogiline säilitamine
  • Marja, puu- ja köögiviljahoidiste valmistamisviisid
    - Mahlad
    - Mehud
    - Kompotid
    - Püreed
    - Võided
    - Marmelaadid
    - Keedised
    - Sukaadid ehk suhkurdatud marjad, puu- ja köögiviljad
    - Pastöriseeritud keedised
    - Džemmid
    - Tarretised
    - Siirupid
    - Toorhoidised
    - Kuivatamine
    - Sügavkülmutamine
    - Blanšeerimine
    - Kupatamine
    - Soolamine
    - Marineerimine
    - Hapendamine
  • Marja-, puuvilja- ja rabarberihoidised
  • Köögiviljade ja kartulite värskelt säilitamine
    - Kapsaste värskelt säilitamine
    - Juurviljade värskelt säilitamine
    - Viliköögiviljade värskelt säilitamine
    - Kartulite säilitamine
  • Köögiviljahoidised
    - Köögiviljade hapendamine
    - Köögiviljade soolamine
    - Köögiviljade kuivatamine
    - Köögiviljade sügavkülmutamine
    - Steriliseeritud köögiviljahoidised
    - Köögiviljade marineerimine
    - Tomatihoidised
    - Muid köögiviljahoidiseid
    - Segahoidised köögiviljadest
  • Liha säilitamine
    - Liha tapajärgne töötlemine
    - Liha lühiajaline säilitamine
    - Liha sügavkülmutamine
    - Liha soolamine
    - Liha suitsutamine
    - Steriliseeritud lihahoidised
  • Kalade säilitamine
    - Kalade puhastamine
    - Kalade lühiajaline säilitamine
    - Kalade sügavkülmutamine
    - Kalade soolamine
    - Kalade suitsutamine
    - Steriliseeritud kalahoidised
  • Steriliseeritud hoidiste järelkontroll
  • Seente säilitamine
    - Seente soolamine
    - Seente marineerimine
    - Seente hapendamine
    - Seente steriliseerimine
    - Seente kuivatamine
    LISA
  • Toode on läbi müüdud
    Ainult %1 järel
    Käepärane raamat tutvustab toiduainete säilitamist ja sisaldab rohkelt retsepte.

    Sisukord:
  • Toiduainete riknemine
    - Toiduainete riknemise põhjustajad
    - Kuidas hoidiste riknemist vältida?
    - Mida teha riknenud hoidistega
  • Hoidiste valmistamisvahendid
    - Hoidiste valmistamiseks vajalikud keedunõud
    - Hoidiste valmistamiseks vajalikud töövahendid
    - Hoidiste säilitamiseks vajalikud nõud ja sulgemisvahendid
    - Hoidiste säilitusnõude hooldamine ja pesemine
  • Toiduainete hoiuruumid
  • Toiduainete säilitamisviisid
    - Säilitamine füüsikaliste võtetega
    - Säilitamine konserveerivate ainetega
    - Bioloogiline säilitamine
  • Marja, puu- ja köögiviljahoidiste valmistamisviisid
    - Mahlad
    - Mehud
    - Kompotid
    - Püreed
    - Võided
    - Marmelaadid
    - Keedised
    - Sukaadid ehk suhkurdatud marjad, puu- ja köögiviljad
    - Pastöriseeritud keedised
    - Džemmid
    - Tarretised
    - Siirupid
    - Toorhoidised
    - Kuivatamine
    - Sügavkülmutamine
    - Blanšeerimine
    - Kupatamine
    - Soolamine
    - Marineerimine
    - Hapendamine
  • Marja-, puuvilja- ja rabarberihoidised
  • Köögiviljade ja kartulite värskelt säilitamine
    - Kapsaste värskelt säilitamine
    - Juurviljade värskelt säilitamine
    - Viliköögiviljade värskelt säilitamine
    - Kartulite säilitamine
  • Köögiviljahoidised
    - Köögiviljade hapendamine
    - Köögiviljade soolamine
    - Köögiviljade kuivatamine
    - Köögiviljade sügavkülmutamine
    - Steriliseeritud köögiviljahoidised
    - Köögiviljade marineerimine
    - Tomatihoidised
    - Muid köögiviljahoidiseid
    - Segahoidised köögiviljadest
  • Liha säilitamine
    - Liha tapajärgne töötlemine
    - Liha lühiajaline säilitamine
    - Liha sügavkülmutamine
    - Liha soolamine
    - Liha suitsutamine
    - Steriliseeritud lihahoidised
  • Kalade säilitamine
    - Kalade puhastamine
    - Kalade lühiajaline säilitamine
    - Kalade sügavkülmutamine
    - Kalade soolamine
    - Kalade suitsutamine
    - Steriliseeritud kalahoidised
  • Steriliseeritud hoidiste järelkontroll
  • Seente säilitamine
    - Seente soolamine
    - Seente marineerimine
    - Seente hapendamine
    - Seente steriliseerimine
    - Seente kuivatamine
    LISA
  • Tooteinfo
    Tootekood R0027622
    Aasta 1993
    Autor Elle Reeder
    Kirjastus Valgus
    Kujundaja R. Eilsen
    Köide pehme
    Lehekülgi 176
    Ümbris ei
    ISBN 5440013393
    Kaas R. Eilsen
    Keel eesti
    Teema jaht, kalastamine, korilus, kokandus, teatmekirjandus, hoidistamine, joogid
    Fotograaf M. Eelmaa, V. Vunk

    Kas kõik raamatud on kohe saadaval?

    Uued raamatud - suur osa on laos olemas (seisukord>uus), aga suur osa on ka tellimisel (seisukord > uus tellimisel). Tellimisel raamatud saabuvad lattu enamasti 1-2-3 päeva jooksul. 

    Kasutatud raamatud (seisukord > väga hea, hea, rahuldav) on kõik kohe laos või poes olemas.


    Mis siis teha, kui minu otsitud raamat on läbi müüdud?

    Leia otsitav raamat täppisotsinguga siit.
    Saada oma soov info@raamatukoi.ee. Me salvestame selle ja anname teada, kui raamatu
    leiame. Vahel leiame kiiresti, vahel kulub aastaid. On raamatuid, mille järjekorras on mitu inimest. 


    Kuidas raamatud kätte saab?

    Saadame raamatuid kõigisse pakikappidesse ja kulleriga otse tellija aadressile. Raamatuile saab ka ise kauplustesse järele tulla: Harju tn 1 Tallinnas või Lossi tn 28 Viljandis. Soome, Lätti ja Leetu saadame raamatuid nii pakikappidesse kui tavapostiga, mujale maailmas samuti tavapostiga. Loe lähemalt siit.


    Millises seisukorras on kasutatud raamatud?

    Iga kasutatud raamatu eksemplari juures on märgitud seisukord: väga hea, hea, rahuldav, halb ja vajadust mööda ka täpsustus. Loe lähemalt siit.